همچنین بخوانید:
دکوراسیون داخلی چیست؟دکوراسیون داخلی چیست؟
دکوراسیون داخلی به هنر و دانش تزئینات داخلی اشاره میکند. نمای داخلی یک ساختمان بیانگر طراحی دکوراسیون یا طراحی داخلی آن است که توسط طراح داخلی ساخته میشود. هرکسی که تابهحال خانه اش را تزئین کرده، در طراحی دکوراسیون منزل خود شرکت کرده است. اگر علاقمند به یادگیری مولفه های دکوراسیون داخلی هستید تا انتهای این مقاله معماریان را همراهی کنید.
تفاوت بین طراح دکوراسیون و طراح داخلی چیست؟تفاوت طراح دکوراسیون و طراح داخلی
هر کسی با اندک دانش و خلاقیتی که دارد می تواند طراحی دکوراسیون منزل خود را انجام دهد. علاقه به بازی با رنگ ها، پارچه ها، مبلمان و … کاری است لذت بخش که یک دکوراتور توانمند می تواند انجام دهد. از سوی دیگر باید بدانیم که بین دکوراتور و طراح داخلی تفاوت فاحشی وجود دارد. طراح داخلی جدای از اینکه به صورت حرفه ای فضای داخلی را طراحی می کند، از تحصیلات عالی برخوردار است و پل ارتباطی میان طراحی داخلی و دکوراسیون است.
حتما بخوانید: ۱۰ ویژگی اساسی برای تبدیل شدن یه یک طراح داخلی موفق
چگونه با کمترین هزینه دکوراسیون منزل خود را ایده آل کنیم؟هزینه دکوراسیون منزل
در بازسازی یا تغییر معماری داخلی، دکوراسیون منزل یا محل کار و… جهت بدست آوردن بهترین نتیجه، لزوماً نباید از عناصر و متریالهای گرانقیمت استفاده کرد. گاهی با ایجاد یک هارمونی دقیق و هماهنگ بین مبلمان، رنگآمیزی فضا، کفپوش و سایر عناصر تزئینی ارزانقیمت میتوان زیباترین فضا را خلق کرد.
چگونه خودمان طراحی دکوراسیون منزل و یا محل کارمان را انجام دهیم؟طراحی دکوراسیون منزل خود را خودتان انجام دهید
برای طراحی دکوراسیون منزل و یا طراحی داخلی محل کار خود باید از ۳ ویژگی مهم برخوردار باشیم.
۱- دانش کافی: هرکسی که بخواهد طراحی دکوراسیون منزل خود را انجام دهد، باید از دانش کافی در این زمینهها برخوردار باشد. اطلاعات دانش معماری، معماری داخلی و دکوراسیون در سطوح مقدماتی. آگاهی از چگونگی استفاده و نحوه بهره بردن از متریالهایی چون رنگ، مبلمان، عناصر دکوری و تزئینی و… که کاربرد اساسی در طراحی دکوراسیون داخلی دارند، بسیار مهم است.
۲– زیباییشناسی: واژهی «زیباییشناسی» (استتیک) ریشه ی یونانی داشته و به معنای درک زیبایی است. معنای زیباییشناسی معماری داخلی یا دکوراسیون این است که چگونگی زیبایی محیط پیرامون و جایگاه شخص در محیط داخلی را به معنای واقعی درک کنیم.
۳- خلاقیت: خلاقیت اساس ناگسستنی هر هنر و هنرمندی است. از سوی دیگر جرقهی یک ایده ناب طراحی داخلی با خلاقیت کلید میخورد. ازآنجاییکه طراحی دکوراسیون و طراحی داخلی ترکیبی از هنر و فن میباشد، بنابراین خلاقیت و نوآوری در طراحی دکوراسیون داخلی نقش بسیار مهمی را ایفا میکند.
تاکنون نکات اولیه دکوراسیون داخلی را مرور کردیم، در ادامه با اصول اصلی طراحی دکوراسیون داخلی آشنا شوید.
اصول طراحی دکوراسیون داخلی که هر طراح داخلی باید بداند!اصول طراحی دکوراسیون داخلی
در این بخش ما قصد داریم اصول طراحی دکوراسیون داخلی را بررسی کنیم. یک طراح داخلی و دکوراتور باید بهخوبی با این اصول آشنا باشد تا طراح موفقی بشود.
۱. اتحاد و همبستگی اتحاد و همبستگی
اتحاد و همبستگی متریال ها در طراحی داخلی بر یکپارچگی و هماهنگی آنها تأکید دارد. تمام عناصر مورداستفاده در دکوراسیون داخلی مکمل یکدیگر هستند و بایستی هوشمندانه با یکدیگر ترکیب شوند.
۲. موازنه
اصل تعادل در نظم متریالها یکی از فاکتورهای مهم است که برای رسیدن به اصل تعادل دیداری بکار میرود. تعادل تنها زمانی حاصل میشود که وزن بصری متریالها و عناصر دیگر معماری داخلی بهطور مساوی در فضا توزیع گردد.
۳. ریتم
اصل ضرب اساساً نشاندهنده یک حرکت متصل بین متریالهای مختلف دکوراسیون داخلی میباشد. این حرکت برای حفظ یکضرب آهنگ بصری بین متریالهایی که وزنهای دیداری متفاوتی نسبت به یکدیگر دارند ایجاد میشود. این هماهنگی بهخصوص میبایست در طراحی دکوراسیون منزل رعایت شود.
۴. تأکید در چیدمان طراحی داخلی
تأکید همانطور که از نامش پیداست، یک اصل اساسی است و به موضوع خاصی اشاره دارد. اصل تأکید بخش مرکزی معماری داخلی و طراحی داخلی به شمار میرود و سایر بخشها را تحت شعاع خود قرار میدهد.
۵. سایهروشنسایهروشن در چیدمان دکوراسیون منزل
کنتراست به تفاوت در درخشندگی یا رنگ اشیائی که احجام را از یکدیگر متمایز میسازد اشاره میکند. در طراحی دکوراسیون داخلی کنتراست را میتوان با دو عنصر به نامهای رنگ و جنس به دست آورد.
۶. رنگ و متریالرنگ و متریال
رنگ و متریال ویژگی اصلی دنیای ما است. رنگ همواره در فرآیند تکاملی انسان نقشی مهمی ایفا کرده و مینماید. هارمونی رنگ در طراحی داخلی و ترکیب آن در هر فضایی به اقتضای نوع کاربری و عملکرد آن متفاوت است و یک طراح داخلی باید بادانش کافی و خلاقیت هنری خود بهترین حالت ترکیب رنگ و متریال را برای هر فضایی بیافریند.
۷. مقیاس و تناسب در طراحی داخلی
اصول مقیاس و تناسب، این اطمینان را حاصل میکنند که در یک فضا، اشیاء بهگونهای به نظر برسند که انگار به یکدیگر تعلق دارند. حجمها و متریالهای محیط داخلی با سه عنصر ابعاد، شکل و رنگ اشیا هماهنگ میگردند.
۸.جزئیات در دکوراسیون
جزئیات شبیه گیلاس بر روی بستنی هستند، ممکن است حجم بستنی بیشتر به نظر برسد اما بدون گیلاس کامل نیست. این مثال درباره طراحی دکوراسیون داخلی هم صدق میکند. مبلمان، لوازم دکوری و … جزئیاتی هستند که دکوراسیون منزل را کامل میکنند.
۹. هماهنگی معماری داخلی و دکوراسیون
طراح دکوراسیون میبایست اطلاعاتی درزمینهٔ معماری داخلی داشته باشد تا بتواند پلان، فرم و ساختارهای حجمی را با ایده دکوراسیون خود هماهنگ نماید. بهعنوانمثال در طراحی دکوراسیون منزل قرارگیری پنجره و روشنایی، دیوارها و فرمها نسبت به مبلمان، رنگها و … باید هوشمندانه و خلاقانه انجام شود تا هماهنگی لازم میان معماری داخلی و دکوراسیون ایجاد شود.
۱۰. خلاقیت و ذوق هنریخلاقیت و ذوق هنری در دکوراسیون داخلی
باید بدانیم که هنر و خلاقیت هنری ذاتی است. این بدان معناست که هنر و خلاقیت از درون جوشش مییابد و صرفاً آموزشی نیست؛ اما کسانی که این ویژگی را ندارند میتوانند با کوشش و آموزش خلاقیت خود را پرورش دهند. معماری داخلی، طراحی داخلی و طراحی دکوراسیون داخلی هم مانند دیگر هنرها نیاز به خلاقیت و ذوق هنری دارد و خلاقیت مهمترین حسن یک طراح است.
اگر تا به اینجای مقاله ما را همراهی کردهاید نشاندهنده این است که شما علاقهمند به این رشته هستید؛ اما برای اینکه دانشتان در این زمینه کامل شود بایستی تمامی مؤلفههای لازم و سبک های دکوراسیون داخلی را بشناسید. در ادامه با ما همراه باشید.
به دنبال یک شرکت معتبر معماری برای طراحی و اجرای دکوراسیون خانه خود هستید؟
به متخصصین شرکت معماریان اعتماد کنید
برای مشاوره رایگان، همین حالا با ما تماس بگیرید.
0216659568